torsdag den 24. december 2009

"I aften er det juuuuleaften...

.. tra la la la laaa”

Jeg vågnede faktisk i morges med dén sang på hjernen, for i dag er nedtællingen endelig slut; det er blevet d. 24.! Dagen bliver dog ret meget anderledes fra noget jeg nogensinde har prøvet. Om knap 2 timer mødes holdet nede på 5. etage, også kaldet ”Dancing Center”, for at øve vores dansenummer, der jo skal vises senere i dag/aften. Jeg synes egentlig, det er ret fedt, at det hele bliver lidt alternativt i år, for selv vis vi forsøgte, ville julen jo alligevel aldrig blive ligesom derhjemme. Hvorfor så ikke droppe alle traditioner, når man nu er i gang, og i stedet for at danse om træet og åbne gaver, danse til Michael Jackson foran alle ens kinesiske kolleger? I see no reason why not!

I løbet af decemeber er der ellers blevet pyntet rigtig flot op her i Tianjin; kæmpe, lysende neon juletræer langs vejen og uden for indkøbscentrene, saxofon-spillende Santa Claus’s i menneskestørrelse her og der, pink skilte, der med sirlig skrift skriger; ”Merry Christmas!” på alle døre man har kunnet slippe afsted med det – i det hele taget bare virkelig smagløst julepynt, der ligger så utrolig langt fra den skandinaviske julepyntstradition som muligt. Hvis vi havde en julepynts-akse, ville den skandinaviske model nok ligge helt ude i den ene ende, mens den kinesiske ville være modpol langt ude til højre. Kulturchok, kære venner! Ej, men det har nu været meget sjovt at opleve. Ligesom danskerne kun hiver enkelte dele ud fra den asiatiske kultur og ind i deres egen, gør kineserne det samme med den vestlige verden. Julemand, juletræer, klokker, lys (gerne rigtig mange og i alle mulige farver) og ”Jinglebell” er alle blevet accepteret og kopieret af kineserne, mens man derimod ikke ser meget til hverken Jesus eller ”Hallelujah”. Fair nok. Danske buddhister udøver vel også kun en brøkdel af den egentlige tro, og en dansk chinabox ligger også milevidt fra en ægte kinesiske dish nede fra den lokale madbiks på hjørnet.

Nåh, anyways.. Jeg tror snart jeg må til at hoppe i mit ”Smooth Criminal” outfit (sorte leggings og trøje, mafia-hat og palliet-handske), for vi tager lige en sidste øvnings-session her i formiddag før the grand show.

Håber I alle får en super juleaften i det danske. Glædelig jul!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar