søndag den 7. februar 2010

Drama og storby-liv i Hong Kong

Nihao!

Kinas internet-fascisme gaelder heldigvis ikke Hong Kong, saa Sarah og jeg udnytter os her til aften af det lille frirum, og skynder os at tjekke baade Facebook og skrive blogindlaeg inden turen i morgen gaar tilbage til fastlandet (naermere Guilin!).

Ankom godt udmattede fra Lhasa til Hong Kong-omraadet sen onsdag-aften efter en lang dag med ventetid i lufthavne og toemmermaend efter byturen aftenen foer, hvor vi fejrede sidste aften i Lhasa - og sidste aften samlet, foer vi alle splittede op. Sarah og jeg havde (hvad vi selv indtil da, havde set som et smart traek) booket hostel i det indre Hong Kong fra onsdag - soendag.
Problemet var blot, at ingen toge afgik mod Hong Kong paa den tid af aftenen/natten, saa det var umuligt for os at komme ind til byen. Vi bandede og bandede, og naegtede at tjekke ind paa et lokalt hostel og dermed betale dobbelt for overnatning. I stedet valgte vi at hoppe paa nogle luskede taxa-chauffoerers tilbud om at koere os til Shen zhen (en by man skal til for at kunne komme ind i HK) for 250 RMB - en meget dum beslutning, hvilket vi egentlig godt kunne se, da vi, efter at have smidt taskerne i bagegerummet, bekymrede sad paa bagsaedet i en bil fuld af skumle taxa-maend, faa sekunder foer det bankede paa forruden, og vi til vores store overraskelse (og lettelse!) opdagede at taxaen var omringet af 4-5 vrede kinesiske soldater!
De andre fra holdet, har tidligere kommenteret faren ved, at Sarah og jeg rejser rundt paa egen haand (vi er begge en lille smule distraete (mest mig) og carpe-diem-agtige (mest Sarah)), og jeg maa indroemme at jeg deen aften - foerste aften alene - virkelig ogsaa kom i tvivl om hvorvidt hele projektet og rundrejsen var umulig. Kunne to unge, hvide piger virkelig klare sig paa egen haand i Kina - et land fuld af skumle folk, vis eneste maal i livet er, at lokke penge ud af een?
Efter at vaere blevet genet ud af taxaen af soldater (heldigvis slap vi for ballade), fundet et hotel (hvor vi tilmed maatte betale over-pris, da vi ikke orkede at lede efter billige hostels paa den tid af aftenen) og smidt os i de lidt for dyre senge, var nedturen paa sit hoejeste.. Vi var simpelthen saa overtraette efter kun 2-3 timers soevn, og triste over tildels at sige farvel til alle de andre i Lhasa og over chokket ved at komme fra Tibet til Hong Kong-omraadet var ogsaa overvaeldende; vi gik fra oedetheden, stilheden og bjergene til storby-helvede med mennesker, biler og bygninger overalt.. Saa utroligt uoverskueligt!
Men bare rolig... Heldigvis endte det hele lykkeligt; naeste morgen ankom vi - som planlagt, bare en halvdag forsinkede - til vores hostel i Hong Kong, og folkene i receptionen havde aabenbart saa lidt styr paa tingene, at de ikke en gang opdagede, at vi skulle vaere kommet om onsdagen i stedet for torsdagen, saa ergo havde vi altsaa ikke betalt for dobbelt-overnatning alligevel :)


Hong Kongs sydsides skyline! Adskiller sig en smule fra Tibets stoevede stalde og klostre.

Dagene her i storbyen har ellers vaeret rigtig fede. For at ridse det helt kort op har vi gaaet en del paa cafe, travet rundt down town, vaeret paa kunstmuseum og saa maa jeg selvfoelgelig ogsaa lige naevne MUSE KONCERTEN i gaar aftes! Mega fedt! Stod i fredags i en kiosk og bladrede i et event-magasin for Hong Kong, da jeg tilfaeldigvis stoedte paa en lille artikel om Muse - det viste sig, at de skulle spille i byen dagen efter! Baade Sarah og jeg er ret vilde med Muse, saa krydsede fingre og vi skyndte os at ringe til booking-nummeret, der stod skrevet med smaa bogstaver nederst paa siden, for at hoere om der flere billetter tilbage; OG DET VAR DER! Totalt skaebne-agtigt, at der var placeret en (nutildags efterhaanden sjaelden) moenttelefon lige ved siden af kiosken..! It was written in the stars! Saa vi var altsaa til koncert i gaar aftes i det meget moderne og meget nye Asia World Expo-center et stykke uden for byen. Saa vildt! Gik amok til "Time is Running Out" og "Starlight" (begge all time yndlings Muse-sange!). Og saa er der ogsaa lige en pinlig stalker-historie, som I kan laese om paa Sarahs blog :)


Niiiiiiiice!

Dagen i dag er gaaet i Disneyland! Yes, hvem skulle have troet at Hong Kong havde et Disneyland? Desvaerre har det styrtregnet det meste af dagen, men paa den anden side var koerne derude meget kortere end de ville have vaeret. Vi fik givet Buzz Lightyear et stort knus og et par turer i Space Mountain, og deet var det vigtigste :)


"Giv mig nu et kram, for fanden!" Buzz ligner mest een, der proever at flygte.. Hmm..

I morgen formiddag henter vi vores pas og nye visum, og om aftenen hopper vi paa nattoget nordvest paa mod Guilin - en tur, der varer 12 timer, hvilket ikke rigtig slaar os ud, da ingen togturer nogensinde vil kunne maale sig med turen til Tibet, der jo varede 45 timer :)

Forresten, tjek lige Sarahs blog - hun sidder lige bag mig og hamrer loes paa tastaturet. Det bliver et fantastisk indlaeg, tror jeg. Hun laegger heller ingen fingre imellem vores naive opfoersel i onsdags. Hehe.. Vi havde begge, i oejeblikkets desperation og bitterhed over at skulle betale for dobbelt-overnatning, glemt en meget vigtig grundregl; stol aldrig paa en kineser. Det er desvaerre bitter erfaring - onsdags-dramaet er blevet et skraemme-billede og paamindelse om, hvorfor det er saa vigtigt kun at stole paa sig selv, naar man er langt vaek hjemmefra.
Det skal forresten lige naevnes, at jeg naaede at blive ret gode venner med vores guide i Tibet, og han er lovet at bede for Sarahs og min sikkerhed. Det skader vel ikke at have en tibetaner til at laegge et par gode ord ind for een? :)

Naah, jeg smutter igen! Tjek Sarahs blog; www.sarahsnyeverden.blogspot.com :)

Mange hilsner fra Sofie.

PS. Lige et par billeder fra Tibet:


Hele holdet (paanaer Lars, der laa i sengen den morgen paa grund af hoejdesyge) foran Potala Paladset, Lamaernes tidligere residens.


Der bliver bedt foran klostret paa torvet i Lhasa centrum.


Vidste du at 80% af tibetanerne betragter sig selv som dybt religioese?


Karlsson? Nej, det er saamaend en kinesisk soldat paa taget..


Barn paa ryggen af sin mor paa gaden i Lhasa.


Vores guide, Dorjee, saetter bedeflag op paa en bjergtop. Paa den maade spredes boennerne med vinden.


Praest, mig, Andreas og Dorjee i byen i Lhasa en af de foerste aftener :)


Flere generationer af tibetanere paa gaden i Lhasa.


Tingel tangel!


Ung munk.


Maria og jeg paa gaatur i klostret i Shigatze :)


Hele gruppen (paanaer Kristian, der den morgen rejste alene mod Nepal) paa et af Tibets stoerste klostre i Shigatze i det sydlige Tibet.


Os tre piger paa en af mange tisse-pauser i den tibetanske oedemark.


"Virkelig smuky. Een af Tibets hellige soeer. Under de smaa sten-taarne ligger der boenner."


Sarah og jeg ved soeen.


Mt. Everest Basecamp! Meget udmattede efter 4 timers vandring i stenet terraen i 5000-5500 meters hoejde!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar