mandag den 15. februar 2010

On the road again!

Sidder ved den ene af hostellets to computerer nede ved siden af receptionen, hvor der bare er fyret helt op for tv'et, der, irriterende nok, viser skiftevis kinesiske reklamer og en eller anden underlig soap. Naah, vil forsoege at koncentrere mig om at skrive et hurtigt indlaeg herfra Guilin!

Vi vendte tilbage med bus hertil byen efter 3 overnatninger i en lille turist-magnet, ved navn Yangshou, 60 km nede ad Li floden. Sidst jeg skrev var fra Hong Kong og siden da, er der sket en del; vi har bl.a. oplevet sommer og varme! Desvaerre varerede det kun nogle faa dage, men dejligt var det, og Sarah og jeg udnyttede de solrige dage til picnic i den lokale park med medbragt madpakke, musik og boeger. Det var skoent! Guilin-egnen er kendt for sit karst-landskab (en slags smaa bjerge, der skyder op alle vegne, og mest af alt ligner padehatte), grotter og rismarker, saa dagene her i omraadet er selvfoelgelig ogsaa - udover chill - blevet brugt paa at udforske den specielle natur; 2 dage paa cykel og en enkel paa scooter (!). Jep! Koerte i loerdags for foerste gang i mit liv scooter - og det gik faktisk overraskende godt - Sarah havde flere uheld end mig! ;) I modsaetning til dagene paa cykel, hvor vi koerte ad snirklede veje og stier gennem de mindste landsbyer og oede marker, koerte vi paa scooterne ad hovedvejen, der bestod af asfalt, hvilket gjorde det hele en del lettere :)
Grunden til vi endte med at leje scootere var egentlig at vi dagen tidligere havde cyklet rundt i timevis ad landevejene nordfor Guilin i forsoeget paa at finde en lille by som stod beskrevet i Lonely Planet. Ifoelge rutebeskrivelsen (ja, saadan een var der nemlig ogsaa) skulle man bare lige ud af byen og saa dreje til hoejre, naar man kom til et "tritorn-kryds". Problemet var bare, at der aldrig kom noget tritorn-kryds! Vi cyklede og cyklede.. Og spurgte om vej og spurgte om vej.. Udover det, havde vi store problemer med Sarahs ene pedal, der blev ved med at falde af, og brugte sammenlagt laaang tid paa at reperare den (eller dvs; vi fik tilfaeldige, lokale til at kigge paa cyklen - paa et tidspunkt var der en bondemand der i mangel paa andet, skruede en moetrik ud af sin egen bil, for at fastsaette pedalen!). Efter 6 timer i vildrede gav vi op.

Efter cykel-dramaet(/traumet) valgte vi derfor scootere, da vi i Yangshou ville udforske omraadet - desuden var vores kroppe (laes; rumper) alt for oemme til endnu en dag paa cykel.. Foelte mig lidt som en mystisk blanding af Biker-Jens og en foertidspensionist, da vi fraessede ad landevejene.
Omraadet omkring Yangshou (den lille by sydfor Gulin) er utrolig smukt! Byen er somsagt en rendyrket turistby, bestaaende naesten udelukkende af barer og cafeer og fyyyldt med backpackere som os = vi kedede os ikke ;) Kinesisk nytaar blev ogsaa fejret i byen i selskab med de andre udlaendinge - jeg fik taget revanche fra sidste nytaar, som for mig var lidt af en fuser (endte dengang med at ligge og stene Klovn med Anne allerede ved 2-tiden)! Aftenerne blev pga. Yangshous velfungerende natteliv brugt i byen, og formddagene/tidlig eftermiddag blev brugt i sengen paa hostellet. En dame fra receptionen spurgte os en eftermiddag, da vi ved 14-tiden bevaegede os ned for at faa morgenmad, om hvilket vaerelse vi boede paa. "204", svarede Sarah, hvorefter receptionisten med store oejne gentog: "204??"
Os: "Yes, why?"
Receptionisten: "Sleep a day!" Hehe.. True.. Sleep a day.. Vores doegnrytme er efterhaanden blevet lidt mystisk (faktisk ligger Sarah oppe paa vaerelet og sover i skrivende stund, :)..)

Paa nr. 2 af vores cykelturer, den mere vellykkede tur rundt i omraadet oest for Yangshou, hvor vi til forskel fra turen nordfor Guilin havde medbragt kort og derfor kun for vild omkring 20 gange, opdagede vi forresten en faelles skraek for haner! I de smaa landsbyer paa cykelruten gik hoens, hunde, gaes og koeer frit rundt og gjorde vores faerden meget mere besvaerlig - og farlig; et par gange var Sarah noedt til at agere mur, naar kaempe koer/okser passerede os paa de smalle veje - en enkelt gang var vi ovenikoebet noedt til at bevaebne os med sten, da vi skulle forbi en specielt aggressiv hane..!
Living on the edge!

Naah.. Jeg tror jeg smutter igen. I morgen rejser vi med nattoget vestpaa mod byen Kunming, som vi dog hurtigt forlader til fordel for en mindre by, Lijang, der er kendt for sine bjerge og flotte natur (hmm, al natur i Sydkina er saadan set ret flot). Udover det, ligger en af Kinas (ifoelge Lonely Planet) bedste vandreruter naer Lijang, saa den skal vi selvfoelgelig paa - vores boots skal presses til det sidste!

Vi snakkes ved! Husk at skrive en masse mails til min hotmail, saa jeg har noget at lave, naar vi besoeger netcafeer!


PS. Kan desvaerre ikke laegge billeder ind herpaa bloggen, da jeg pga. censuren, bruger en anden og mere forenklet udgave af blogspot.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar