onsdag den 26. august 2009

6. dage i Tianjin

Nu er det blevet tid til endnu et indlæg. Fortsætter hvor jeg slap. Nogenlunde..

I dag er det onsdag d. 26. = 6. dag i Kina og fars fødselsdag! TILLYKKE!

Indtil på fredag har vi fri, så de sidste par dage har vi bare tullet rundt på egen hånd, dvs. vi kigger i Kilroy-bogen eller spørger vores kontaktperson om gode steder, og så får vi adressen og hopper med en taxa. Det koster kun 8 kr at køre de fleste steder hen, og når vi så er 4 personer der deler, er det jo absolut ingenting. Så det udnytter vi en del :) Taxachaufførene herovre - som altid er mænd - har det forresten med ALTID at have en eller anden underlig/sjov ting i bilen. For det meste har han lige pyntet bakspejlet med en lille buddha figur der hænger og dingler, og ofte har de også noget mystisk the eller små beholdere med noget der ligner blæksprutte-sugekopper i. Nogle af de andre har endda oplevet at han havde døde skildpadder i et net på gulvet!
Udover sightseeing, får vi også set en del dvd-film i fællesrummet. Har lige været nede med to andre og købe en masse nye film - de er ligesom alt andet også vildt billige.
Vi sover faktisk ikke så længe igen, for morgenmaden er kun fra klokken 7:30 - 8:30. I morges havde jeg lige en indre kamp; skal man stå op, eller skal man hellere tage et par timer mere, og nøjes med frokost 11:30? Big decision.. Endte dog med at stå op. Beslutningen bliver ekstra svær, da morgenmaden faktisk ikke er så god - den består for det meste af risgrød, bønnegrød, nuddelsuppe, forskelligt kinesisk brød (gerne med ting indbagt), toast og marmelade - men på den anden side, er det jo alligevel mad. Frokost og aftensmad plejer forresten at være super! Det er jo en buffet og udvalget er tit ret stort. Det går også fremad med at spise med pinde - vi er alle ret hurtige efterhånden! Vand til maden skal man selv tage med ned i kantinen, men tilgengæld er der fri sodavands-bar dernede. Det er dejligt med lidt cola til ens bønnegrød kl. 8 om morgenen. Jeg tror egentlig de ansatte på skolen vil os det bedste med al den cola. De tror muligvis, at man i Danmark drikker sodavand til alt, da det jo er en vestlig ting. På samme måde serverer de pomfritter, pizza og burgere, når de vil lave "vestlig mad" :) Nåh, men grunden til at jeg skriver, at frokosten og aftensmaden "plejer" at være virkelig godt, er at kokken holder ferie denne uge = elendig mad. Tror stort set alle gik ud og købte ny frokost i dag, da der igen blev serveret andeæg (som eksploderer når man piller dem, og har en virkelig mærkelig lugt - been there, tried that!), tørt brød og vandmelon. Ikke noget man bliver mæt af.. Nok om mad.

Dagene, siden vi kom, har somsagt gået med at falde til - dvs. indkøb af diverse sager, rengøring, indretning etc. og ellers er vi blevet vist lidt rundt i Tianjin; bl.a. Cultural Street og shopping-gaden/storecentre, og på egenhånd har vi set TV-tårnet, buddhistiske templer, gade-markeder og lokalområdet. Sikkert også noget mere, jeg bare ikke lige kan huske nu. Nede på hjørnet fandt vi faktisk en lidt "europæisk" butik, der sælger ordentlig mælk, cornflakes, lurpak-smør og en wannabe-nutella, der hedder "Nussa" :) Det var også dér, hvor vi frustrerede gik hen efter den skuffende frokost på skolen.

Jeg er forresten (endelig) kommet over jetlaget nu, og har heller ikke hjemve længere - eller man længes vel altid lidt hjem, når man får serveret et eller andet udefinerbart slimet-halløj, er ved at blive kørt over 15 gange, når man krydser vejen, eller når man besøger et offentligt toilet, men det er bare kortvarigt.

Værelset er også blevet en del hyggeligere. Gad virkelig godt, jeg kunne lægge billeder ud, men det er ikke lykkedes endnu. Vi har fundet et link, hvorfra man kan logge på Facebook, men forbindelsen er for langsom til at man kan uploade billeder derpå desværre.

I aften tager vi muligvis i byen. Kathrine og jeg snakkede om at holde risvin-fest på vores værelse, men lad os nu se om det bliver til noget. Har en Skype-date med Ida kl. 20 ihvertfald.

Jeg tror jeg stopper her. I skal som sagt bare skrive, hvis I vil se billeder. Det er ret svært at beskrive, hvordan her egentlig er. Når man går på gaden er der ikke bare en masse at se, men også lugte! Så kommer der lige en dunst af kloak fra højre, røgelse fra venstre og lidt længere fremme nyser man af bilosen. Det er kort sagt en meget spændende og blandet oplevelse at være i Kina!

Vi skrives ved! Sofie.

1 kommentar: